DCA Rehberlik Birimi

DCA Rehberlik Birimi

Okul öncesi dönemde anaokulu, evden sonra temel yaşam becerilerinin kazanıldığı, sosyal ilişkilerin güçlendiği ve birçok yeni deneyimin elde edildiği bir gelişim dönemidir. Her çocuk biriciktir ve çocukların yaşadığı her süreç özeldir. Bu anlamda bireysel gelişimlerini takip etmek ve doğru adımları atmak gelecek yaşantıları için kritik bir öneme sahiptir. Öte yandan her yeni deneyim onlar için çoğunlukla heyecan verici olsa da zaman zaman kaygı verici de olabilir. DCA Rehberlik Birimi olarak aile ve öğretmenlerimizin görüşleri, gözlemlerimiz ve zaman zaman uyguladığımız değerlendirme testleri ile çocuklarımızın bilişsel, duygusal, sosyal ve fiziksel gelişimleri için kapsamlı bir takip ve çalışma yürütmekteyiz.

Okul Oryantasyonu: Çocuklarımızın okula, öğretmenlerine ve arkadaşlarına en sağlıklı şekilde alışmalarını önemsiyoruz. Bu nedenle oryantasyon süreçlerimizi onların bireysel uyumlanma süreçlerine saygı duyacak şekilde Berlin Modeli’ne uygun olarak gerçekleştiriyoruz.

Haftalık Rehberlik Dersleri: Rehberlik derslerinde çoğunlukla çocukların sosyal, duygusal, bilişsel ve öz bakım becerilerine yönelik etkinlikler planlıyoruz. Ayrıca her hafta birlikte geçirdiğimiz ders saatlerinde çocukları daha yakından tanıma ve onlarla bağ kurma fırsatı bulmaktayız.

Aile ile İşbirliğini Sağlamak: Rehberlik birimi olarak çocukların sadece okul içindeki davranışlarıyla ve tecrübeleriyle değil, okul dışındaki davranış ve tecrübeleriyle de yakından ilgilenmekteyiz. Bu doğrultuda okulda gözlemlediğimiz tutum ve davranışları ailelerle paylaştığımız görüşmeler gerçekleştirmekteyiz. Bu görüşmeler çocuk ve aileyi daha yakından tanımak ve doğru yönlendirmeleri yapmak için oldukça önemli olmaktadır.

Öğretmenler ve Rehberlik Arasındaki İşbirliğini Sağlamak: Çocuklarla ilgili her süreçte öğretmenlerimizle işbirliği içinde çalışmaktayız. Düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz toplantılar ve doğru yönlendirmelerle çocukların psikolojik sağlık ve gelişim alanlarını takip ediyor en iyi şekilde desteklemeyi hedefliyoruz. 

Gelişim Gözlem Raporları: Dönem içinde gerçekleştirdiğimiz görüşmelere ek olarak dönem sonu veli toplantılarımızda çocuklara ait gözlemlerimizi velililerimize aktarıyor ve sınıf öğretmenleriyle birlikte hazırladığımız gelişim gözlem raporlarını paylaşıyoruz.

0

DCA Yolu Geçen Profesyonel

0

Mutlu Öğrenci / Mutlu Ebeveyn

0

DCA Yayınları

Bugün içinde bulunduğumuz bilgiye kolayca ulaşabilme çok boyutlu gözlemleme, paylaşabilme çağında yarınların umudu olan çocuklarımıza, gençlerimize çok yönlü pozitif değerler sunabilme şansına sahibiz.

Öğrencilerimizin bireysel yeteneklerini ilgilerini gözlemleyerek becerilerini geliştirip potansiyellerini daha yukarı çekebilmek ancak doğru ve sevgi dolu bir eğitim ile gerçekleşebilir. Tüm kültürlere, farklılıklara saygı duyan, doğaya ve çevreye duyarlı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkeleri doğrultusunda ve O'nun çocuklara ve gençlere verdiği değerin ışığı ile yaşadığı çevreye ve yaşama sorumluluk duyan yeni nesiller için 7/24 inanç ve azim ile çalışmak.

Her geçen gün küçülen dünya sınırlarında gerek eğitim ve bilgi paylaşımımız, gerek kardeş okullarımız ile uluslararası düzeyde ilişkiler kurmak, geliştirebilmek çocuklarımızın bir dünya vatandaşı özgüveni ile hayata çok daha inançla ve bilgi zenginliği ile başlamasını sağlamak.

Dünya Çocuk Akademisi olarak geleceğe hazırladığımız çocuklarımıza daha iyi bir eğitim ve öğretim sunmanın ayrıcaklarını yaşatacak kurumlarla ilişkilerimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Uluslararası işbirlikleri ile gelişimlerine pozitif katkı sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz.

DCA AİLESİ'NE SİZ DE DEĞER KATABİLİRSİNİZ

ÇOCUKLARIN DÜNYASINA SÜRATLE YOL ALIYORUZ.

Bugün dünyanın neresinde yaşarsanız yaşayın, her insan bireysel ve toplumsal olarak daha iyiye ulaşabilmeyi hayal eder. Bireysel sorumluluklarımızı ne kadar geliştirebilirsek, bizlere daha kaliteli bir yaşam getirecek olan çevremize, parçası olduğumuz topluma da o kadar faydalı olabiliriz.Biz, "çevremize, yaşadığımız dünyaya neler katabiliriz'i" bir yaşam mottosu olarak görüyoruz. Artık, ailesini sınıfını sahiplenen, özgüvenli, oynadığı oyundan keyif alan, sorular soran, çevresine neşe katan çocukların dünyasına doğru süratle yol alıyoruz.

AKADEMİK KADRO KARİYER